Hotii de identitate  

Posted by: Diana in ,

Cand am ales tema aceasta, ma gandeam sa scriu despre ceva provocator, dar real, actual si care reprezinta un pericol pentru noi, tinerii. Si am ales mass-media. Nu, nu ma refer la mass-media in intregime, pentru ca nu ar fi corect sa spun ca nimic din mass-media nu e bun. Astazi ma refer insa la acea mass-media care intoxica, la acea mass-media care distruge si imbolnaveste. Distruge uneori parerea pe care ar trebui de fapt sa o avem despre noi, distruge principii sanatoase, imbolnaveste si intoxica mintea si aduce panica in vietile multor tineri.
Revistele si publicatiile starnesc controverse, se baga in vietile altora, pentru ca doar asa se poate vinde o revista de scandal si din ce in ce mai mult iti spun ca nu esti indeajuns de bun. Trebuie sa ai masurile perfecte, corpul perfect, pielea perfecta, trebuie sa stii sa fii ipocrit, prefacut, scorpie si poate asa vei reusi sa reusesti in societatea asta bolnava, as zice. Si daca televizorul urla ca trebuie sa slabesti si revistele iti arata femei sau barbati care isi fac nenumarate operatii estetice insuflandu-ti ideea ca acela e modelul pe care trebuie sa il urmezi, in cele din urma ajungi sa crezi ca e asa cum ti se spune.
Da, o mare parte din mass-media se crede perfecta si indeajuns de buna, dar unde este acel bun pe care il aduce in viata tinerilor?
Ma intreb din nou ce spune Cerul cand vede tot ce se intampla. Ma intreb ce simte Dumnezeu cand vede ca tinerii pe care ii iubeste atat de mult se lasa mintiti si amagiti. Ma intreb ce e in inima Lui de Tata si de Creator care ne-a facut dupa chipul si asemanarea Lui [si asta inseamna ca suntem minunati] cand vede ce usor ii lasam pe altii sa ne spuna ca nu suntem indeajuns de buni. Aceasta e realitatea: ca ii lasam pe altii sa ne fure identitatea, adevarata noastra identitate.
Daca sunt lucruri pe care vrem sa le schimbam, haideti sa nu ne uitam atat de mult la defectele fizicului si sa privim la defectele sufletului. Haideti sa nu mai lasam televizorul si revistele si internetul sa ne rapeasca din timp in mod nefolositor si sa ne intoxice, ci mai bine sa incepem ne privim prin ochii lui Dumnezeu si sa ne ocupam timpul cu El. Haideti sa nu mai dam muzica mai tare, ci uneori sa mai facem liniste in sufletele noastre.
Si mai bine, haideti sa nu mai lasam acea parte stricata din mass-media sa ne polueze viata, ci sa lasam sa intre in ea o adiere de aer curat venita din Cer.

This entry was posted on duminică, iunie 28, 2009 and is filed under , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Abonați-vă la: Postare comentarii (Atom) .

3 comentarii

"Haideti sa nu mai dam muzica mai tare, ci uneori sa mai facem liniste in sufletele noastre. "
Hai!!! Bun indemnul, mai ales pentru mine zilele acestea, cand numai liniste nu a fost in suflet.

...eu zic sa ne punem dopuri in urechi...asa depinde in totalitate de noi :P

uneori cred ca aam avea nevoie de niste dopuri. ar fi mai sanatos asa :)

Trimiteți un comentariu