Lupta vietii  

Posted by: Diana in

,,Scuza *imprejurarile mi-au fost potrivnice* nu e invocata decat de cei slabi si nehotarati. Pentru o personalitate puternica imprejurarile sunt mai curand o provocare, un imbold. [...] La urma urmei imprejurarile sunt mai intotdeauna grele. Si fiecare tot ce vrea obtine, dar ceea ce vrea cu adevarat, nu ceea ce spune ca i-ar placea sa aiba; ceea ce se dobandeste prin neprecupetit sacrificiu, cu nedezmintita incapatanare, infrangand lenea, nestaruind asupra scrupulelor.
Imprejurarile nu pot fi scuza decat pentru ratati si ratatii -pe plan social sau duhovnicesc- sunt cei care s-au dat batuti, n-au avut mesaj sau nu le-a fost destul de scump (ori nu l-au receptionat destul de clar).
Mangaierea e alta: totul nu e sa invingi, totul e sa lupti pana la capat.
Biruinta nu-i obligatorie. Obligatorie e lupta. Sa nu te predai din prima clipa.
Asta-i singura noastra datorie sfanta: de ne este dat sa cadem, sa fie-n zori."
N.Steinhardt - Jurnalul Fericirii

De data aceasta nu prea am multe de zis. Inghit in sec, citesc si recitesc si inteleg. Inteleg, imi reamintesc si hotarasc. Hotarasc sa nu mai ma dau batuta din cauza imprejurarilor aparent potrivnice. Hotarasc sa imi iau armura si sa lupt, pentru ca ,,o lupta-i viata...deci te lupta cu dragoste de ea, cu dor; oricare-ar fi sfarsitul luptei sa stai luptand, caci esti dator!" [G.Cosbuc].

This entry was posted on duminică, februarie 22, 2009 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Abonați-vă la: Postare comentarii (Atom) .

7 comentarii

"Când lupţi numai pentru tine, rişti să devii prizonierul tuturor." T.M

Trebuie sa ne luptam cu viata in fiecare zi,doar pentru a trece mai departe.Fiecare zi e o noua bariera pentru noi.So,continua sa lupti:)

"Don't let the system get you down ... Lupta pentru a invinge sau mori incercand !!! "

Prea multi sunt distrusi de system (system = ansamblul propriilor noastre ganduri si sfaturi ale celor din jur care te descurajeaza si iti zic: "nu poti, lasa-te invins", "esti prea salb, preda-te", "renunta nu mai are rost"), de aceea motto-ul meu in viata este cel de sus ... prefer sa lupt pt a invinge ... sau sa mor incercand ... doar cei care fac acestu lucru pot dobandii gloria si nemurirea.

" ... dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea, şi aruncându-mă spre ce este înainte, ... alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus."

22 februarie...faina data:>

*interesant citat, Diana...da de gandit :)
*Lavu, ai mare dreptate. Din pacate multi au impresia ca se poate trece mai departe si stand degeaba, cu mainile-n san. Dar e o lupta...si in lupta trebuie sa lupti, cu tot ce ai :) merci ca ai trecut pe aici >:D<

*razvan, de data iti multumesc pt versete...se potrivesc de minune pentru ceea ce inseamna lupta noastra cu adevarat!

*crista :)) faina rau de tot, asa-i? :D numai buna pt inceputuri si lupte noi :D

Pentru mine, fiecare zi e un nou inceput, fiecare zi aduce cu sine caderi, dar fiecare cadere ma impinge cu cativa pasi in fata...

Trimiteți un comentariu